Visa alla (2)

Så tros dödsolyckan på E4 ha gått till

Publicerad

Dödsolyckan i Njurunda förra torsdagen orsakades inte av något tekniskt fel och polisen utreder inget brott. Halka i kombination med en lågt stående sol kan ha bidragit till den olyckliga utgången.

I slutet av förra veckan omkom en 56-årig man från Sundsvall i en kollision med en långtradare på E4 i Njurunda söder om Sundsvall.

Polisens utredning av olyckan är nu nästan klar. Bägge fordonen har undersökts av utredarna och inget av fordonen hade något fel som kan ha orsakat kollisionen. Bägge framfördes enligt de regler som finns på svenska vägar.

– Vi utreder inget brott i samband med händelsen, allt pekar på att det var en tragisk olycka. Den slutsatsen bygger vi på vittnesuppgifter och på hur det såg ut på olycksplatsen, säger Alexandra Bergström som är polisens förundersökningsledare.

Långsam lastbil

Den 56-årige mannen färdades i en personbil på motorvägen och kom i en uppförsbacke ikapp en mycket långsam EU-trailer. Den svåra halkan på platsen kan ha bidragit till lastbilens låga fart.

– Den stod i princip stilla, den var olastad och då är det svårt att få tryck på drivaxeln, säger Alexandra Bergström. 

Troligen har också den lågt stående solen spelat in. 56-åringens bil träffade bakänden på trailern med stor kraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer