Dom i målet där nioåring blev ihjälkörd

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen kommer domen i målet där en kvinna i 30-årsåldern står åtalad efter en olycka i höstas där hon utan körkort körde in i entrén till en församlingslokal i Bredsand söder om Sundsvall. En nioårig pojke blev påkörd och omkom.

Det var i samband med en gudstjänst för den koptisk-ortodoxa församlingen S:t Mikael i Bredsand i september i fjol som olyckan inträffade.

Kvinnan som saknade körkort kom åkandw på gamla E4 när hon förlorade kontrollen över bilen som gick av vägen och rakt emot församlingslokalens entré där ett antal personer, varav flera barn, uppehöll sig.

Grovt vållande till annans död

Bilen voltade upp på en parkerad bil och brakade sedan rakt in i entrén. I samband med kraschen dog en nioårig pojke och flera personer skadades.

Kvinnan åtalades för olovlig körning, grovt vållande till kroppskada, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död.

Hon förnekar brott på de flesta punkter och medger bara olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.