– Idén om drop in-bröllop i Birsta city på alla hjärtans dag fick vi för bara knappt två veckor sedan, säger Jennie Forsström som är marknadschef för Birsta city. Se klippet om den unika happeningen. Foto: SVT / Tiffany Lind

Drop in-bröllop i Birsta: ”Vilken härlig känsla”

Publicerad

Idag på självaste alla hjärtans dag anordnade Birsta city ett ”drop in-bröllop”. Mitt i köpcentrumet. Och flera par tog chansen att föreviga dagen.

För två veckor sedan kom Jennie Forsström på idén och idag rodde hon det i hamn. Flera par vigdes under fredagen på alla hjärtans dag.

Bröllopsparen kunde välja mellan att gifta sig i en romantisk herrgårds- eller skogsmiljö. Det enda kravet som fanns var att man skulle ha ansökt om hindersprövning hos Skatteverket.

”Det handlade om deras stund”

Ett par i 30- årsåldern som inte ville medverka på bild hade till och med hunnit förbereda med både best man, brudtärna och ringar.

– Det handlade om personerna och deras stund verkligen. Det spelade ingen roll att det var i ett köpcentrum, säger Jennie Forsström, marknadschef på Birsta city, som är väldigt nöjd med dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.