Kramfors chefer ska utbildas efter anmälan om diskriminering – Välfärdschefen: ”Ett behov”

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan fick välja mellan att ta av sin huvudduk eller sluta på hemtjänsten vid Kramfors kommun – trots att huvudduk ingår i kommunens arbetsklädsel.

Nu ska alla chefer inom välfärdsförvaltningen utbildas i diskrimineringsfrågor. Sedan resten av kommunen.

Händelsen har väckt stor uppmärksamhet och är anmäld till diskrimineringsombudsmannen. Chefen för välfärdsförvaltningen vid Kramfors kommun har förklarat att det hela handlade om ett missförstånd, men anser ändå att det finns anledning att skärpa upp kunskaperna på förvaltningen.

– Ja den här händelsen visar väl att vi har ett behov att utbilda inom diskrimineringslagen säger Mikael Gidlöf, chef på välfärdsförvaltningen.

Hela kommunen ska utbildas

Ärendet är överlämnat till kommunens HR-avdelning och där har man vänt sig till en extern part med fråga om möjlighet att genomföra en utbildning om diskrimineringslagen för kommunens chefer.

– I första hand kommer vi att erbjuda detta till chefer på alla nivåer inom välfärdsförvaltningen, för att sedan gå vidare på bred front i kommunen säger Fredrik Mattsson, HR-chef på Kramfors kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.