• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vagnhärad i Trosa kommun, Södermanlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Efter lucia: Nu har Majlis nya planer

Uppdaterad
Publicerad

Efter succédebuten som lucia har 92-åriga Majlis Bergström nya planer. Nu vill hon samla in pengar till boendet.

Det fanns för lite att göra på äldreboendet Solhaga i Sundsvall så Majlis Bergström föreslog att de boende själva skulle ordna ett luciatåg. På måndagen fick hon så själv skrida fram som lucia.

– Det var första gången i mitt snart 93-åriga liv och jag tycker vi skötte oss bra, säger Majlis Bergström och tittar närsynt på en löpsedel vi har med oss dagen efter.

Viral succé

Det tyckte massor av andra människor också. SVT:s inslag om Majlis luciafirande blev en formidabel viral succé. Enbart på SVT Västernorrlands Facebooksida har 173.000 människor nåtts av Majlis lucia-debut.

Alla stora svenska medier har berättat om Majlis och inslaget och bilderna har även spridits långt utanför Sveriges gränser. Många norska och danska medier har exempelvis visat luciatåget. Sannolikt är det flera miljoner människor som nåtts.

– Ja, jag har förstått det. Och jag som tänkte att det bara skulle vara ett luciafirande för några få här på avdelningen, säger Majlis.

Nya planer

Direkt efter luciatåget sa Majlis i SVT att hon inte skulle hitta på några nya hyss, att hon inte skulle skapa en massa jobb för andra. När vi träffar henne dagen efter succén låter det lite annorlunda.

– Jag har tidigare föreslagit att vi ska ordna en loppis här på boendet. Det är många som har saker över och dessutom behöver vi pengar, säger Majlis Bergström.

Vill ordna loppis

Enligt Majlis är det svårt att ordna utflykter och andra saker som kostar pengar. Därför tycker hon att en loppis vore ett bra sätt att dra in lite extrapengar som de boende kunde ha till lite guldkant i tillvaron.

– Det var flera som tyckte det var en bra idé, men sedan har det inte hänt så mycket. Jag får väl ta upp idén igen, säger Majlis Bergström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.