Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
300 elsparkcyklar ska placeras ut i Örnsköldsvik under våren. Foto: SVT

Elsparkcyklar till Örnsköldsvik på prov: ”Viktigt att sköta sig”

Uppdaterad
Publicerad

Mellan maj och oktober i år kommer det att vara möjligt att hyra elsparkcyklar i Örnsköldsvik. Då inför kommunen en testperiod i samarbete med ett företag som hyr ut elsparkcyklar.

– Det ska bli intressant att se ur det kommer att gå, säger Örnsköldsviksbon Lars Sandin.

Se mer av Lars och andra Örnsköldsviksbor om elsparkcyklar i klippet.

Det enda som återstår är ett tillstånd från polisen att hyra ut elsparkcyklar i Örnsköldsvik. När tillståndet är på plats kommer det vara möjligt att hyra en elsparkcykel vid Stora torget, Paradiset och resecentrum men också platser utanför centralorten som Nyängets badplats och Domsjö industriområde.

– Elsparkcyklar är ett smidigt sätt att transportera sig på och möjliggör att vi kan binda ihop olika hållbara mobilitetslösningar. Det är även ett bra komplement till kollektivtrafiken och förhoppningen är att det ska uppmuntra fler till att resa hållbart och att fler kan ta sig runt i Örnsköldsvik, säger Andreas Jansson (C), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden Örnsköldsviks kommun.

Ungefär 300 sparkcyklar kommer att placeras i Örnsköldsvik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.