Emelie Rödeman uppmärksammas på Expressens lista över ”Årets kvinnor 2024”. Foto: Privat

Emelie från Sundsvall med på topplista över ”Årets kvinnor 2024”

Publicerad

Rikspolischefen Petra Lundh, influencern Bianca Ingrosso och fotbollsspelaren Zecira Musovic.

Maskinföraren Emelie Rödeman från Sundsvall är i välkänt sällskap när hon uppmärksammas på tidningen Expressens lista över ”Årets kvinnor 2024”.

På plats 32 finns hon. Emelie Rödeman från Sundsvall.

Snöröjaren Emelie Rödeman i Sundsvall är en av kommunens arbetare som fått utstå utskällningar och kastade saker från ilskna invånare. ”Jag har svårt att tro att folk skulle kasta ägg efter en om man jobbade på kontor” sa hon till Kommunalarbetaren. Tack för hårt arbete och ryggrad att säga ifrån, skriver tidningen Expressen i sin motivering till hennes plats på listan.

– Jag blev jätteglad när jag såg det. Det var nog bara två ”okända” personer innan mig på listan, det var kul, säger hon till SVT Västernorrland.

Arbetssituationen har blivit bättre

Du uppmärksammas för för ditt arbete och för att du vågar säga ifrån när du och dina kollegor fått utstå hat – hur är klimatet nu?

– Ja, vi har fått så mycket skit. Det har blivit lite bättre faktiskt, men det finns fortfarande de som tycker vi gör ett dåligt jobb.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Västernorrland följde med Emelie Rödeman under ett arbetspass, där hon berättade vad hon får utstå på jobbet som snöröjare för drygt ett år sedan. Foto: Hans Lindblom SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.