Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med maskinförare Emelie Rödeman i klippet och hör henne berätta vad vad hon har utsatts för i sitt arbete i Sundsvall. Foto: Hans Lindblom SVT

Ägg och spadar kastas på snöröjarna – nu sätter Sundsvalls kommun ner foten

Uppdaterad
Publicerad

Folk som inte är nöjda med snöröjningen av vägarna har kastat ägg, spadar och skällt ut maskinförarna som kör plogbilarna i Sundsvall.

Kommunen går nu till motattack i ett inlägg på sociala medier: ”Nu räcker det!”

I ett inlägg på Sundsvalls kommuns facebooksida uppmanar kommunen Sundsvallsborna att sluta bete sig illa mot maskinförarna.

”Det är inte våra maskinförare som är ansvariga för hur vi snöröjer, när vi snöröjer eller hur ofta. Våra maskinförare försöker bara göra sitt jobb”, skriver de i inlägget.

Otrevlig arbetsmiljö

Emelie Rödeman som arbetar som maskinförare säger att hon oftast får tummen upp och att hon trivs med sitt jobb men att det finns dagar då det inte känns lika kul.

– Det är inte okej att de gör så här. Jag tror inte att de gör så på andra arbetsplatser, som att kasta ägg och spadar, säger Emelie Rödeman.

Följ med Emelie Rödeman i klippet och hör henne berätta vad vad hon har utsatts för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.