Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är inte gjort naturligt” – följ med till hagen på Alnö där ponnyn hittades död, och hör ägaren Emelies teori om vad som hänt. Foto: privat / Ylva Holmgren/SVT

Emelies ponny hittades död på Alnö: ”Jag vill att sanningen ska komma fram”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått snart tre månader sedan Emelie Löfströms ponny hittades död i sin hage på Alnö i Sundsvall. Trots undersökning av hästen och platsen finns inga tydliga svar på hur hästen dog.

Polisen gick först ut med att en okänd gärningsperson ska ha åsamkat dödliga skador på hästen med stickvåld.

Men nu berättar polisen att Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) har kommit fram till att de finner det osannolikt att hästen skulle ha dödats av en människa, men finner heller inga spår av att ett rovdjur skulle ha orsakat skadorna.

Men hästägaren Emelie tror att hästen dödats av en människa.

– Jag vill att sanningen ska komma fram. Örat och manen, hennes spenar och vagina var enligt min uppfattning bortskurna med rena tydliga snitt, säger Emelie Löfström.

Inga rovdjursspår

Emelie anser att om det hade varit ett rovdjur som angripit hästen så skulle det ha funnits spår på platsen och hästen.

– Då skulle det ha funnits bitmärken. Det skulle ha varit slafsigt och sårkanterna skulle ha varit ojämna. Och det skulle ha funnits blodrester på marken, säger Emelie.

Spekulationer

SVT: Finns det inte en risk för att det blir mycket spekulationer?

– Vi har haft hästar i den här hagen i 25 år. Att det nu skulle komma rovdjur helt plötsligt känns väldigt osannolikt så självklart är jag jätterädd. Kommer jag någonsin våga ha en häst här igen?, säger hästägaren Emelie Löfström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.