Vinden kan vara orsaken, men ”den ska stå för den här vinden”, säger Conny Högman på ISAB. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Stor byggställning välte på Haga i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på lördagen välte en stor byggställning på Haga i Sundsvall. Orsaken är än så länge oklar.

Byggställningen har stått mot en fastighet som håller på att renoveras utvändigt och vid lunchtid idag välte stora delar av ställningen. Ingen har kommit till skada utan det är bara materiella ting som skadats.

– Anledningen vet vi inte riktigt än. Vinden kan naturligtvis vara en orsak, men den ska stå för den här vinden. Det finns lite olika orsaker som det kan bero på som vi tittar på, säger Conny Högman som arbetar på ISAB som byggt ställningen.

Även polisen utreder vad som hänt och en förundersökning är inledd. Initialt är rubriceringen framkallande av fara för annan. Ingen är i nuläget misstänkt för brott. Delar av ställningen kommer att monteras ned och en teknisk undersökning kommer att genomföras enligt Åsa Mjörndal, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.