Enhetschef Marita Karlsson beskriver beskedet som chockartat. Foto: Pierre Ragnehag, SVT

Enhetschef om Sollefteåstängning: ”Urdåligt – en ren skandal”

Uppdaterad
Publicerad

Marita Karlsson, enhetschef på operationsavdelningen i Sollefteå, reagerar starkt på förslaget att stänga hennes avdelning och flytta personalen till Sundsvall.

Igår informerades personalen på operationsavdelningen på Sollefteå sjukhus att avdelningen kommer att stängas under 10 veckor i sommar. Personalen ska, enligt förslaget, istället tjänstgöra i Sundsvall.

– Ja, det var chockartat både för mig och min personal. Det var ett besked vi kunnat få betydligt tidigare, säger enhetschef Marita Karlsson.

Varför så kort varsel?

– Ja det har jag också själv undrat över. Vi står ju alldeles inför semesterperioderna och dessutom står vi i daglig kontakt inom regionen med övriga operationsavdelningar och vi har inte fått några signaler om läget.

Hur tycker du att regionen hanterat detta?

– Urdåligt, en ren skandal att man gör på det här viset.

”Måste vårda sin personal”

Flytten berör ett drygt 30-tal anställda som nu flyttas till Sundsvall för att jobba på covid-IVA och operation. De får ta in på hotell och använda hyrbilar för resorna. Undantag görs bara av ”medicinska eller sociala skäl”.

Det här är ju ytterst förvaltningschefen Lena Carlssons ansvar, vad skulle du vilja säga till henne?

– Jag tycker att man måste vårda sin personal.

Och det gör man inte här?

– Nej det tycker jag verkligen inte, säger Marita Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer