Foto: SVT

ETC lägger ned 15 tidningar – Sundsvall berörs

Uppdaterad
Publicerad

ETC lägger ned alla sina editioner som inte når upp till presstödsnivån.

Då berörs ETC Sundsvall, som är en av dessa.

– Har vi inget presstöd kan vi tyvärr inte finansiera en papperstidning, säger ETC:s ansvariga utgivare Johan Ehrenberg till Medievärlden.

1 500 prenumeranter krävs för att nå upp till pressstödsnivån. Det gör inte 15 av företagets olika editioner, bland dem samtliga lokala tidningar. De anställda informerades under måndagseftermiddagen. Totalt kommer ett 20-tal heltidstjänster varslas, enligt Medievärlden.

– Det är inte riktigt klart än. Men som det ser ut nu måste vi lägga ned samtliga lokaltidningar, så det är klart att det är många människor som drabbas. Nästa steg blir att diskutera detaljerna med facket, säger Johan Ehrenberg till Medievärlden. 

ETC Sundsvall har funnits sedan 2015 och tidningen har kommit ut en gång i veckan. De sista utgåvorna uppges delas ut i mellandagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.