Mannen lurades med annonser på bland annat Blocket.

Spelberoende bakom bedrägerier

Uppdaterad
Publicerad

I över ett halvår sålde 24-åringen tv-spel, datorer och telefoner på nätet – men utan att leverera. Nu döms han till skyddstillsyn i Sundsvalls tingsrätt.

Det är många som har blivit lurade av mannen. Han har erkänt 19 av de 20 fall han döms för. Mannen har problem med spelmissbruk och under hösten 2014 började han ta SMS-lån för att kunna finansiera sitt spelande. För att få in pengar började han lägga ut annonser på Blocket på varor som han inte hade.

Skadestånd

24-åringen döms till skyddstillsyn tillsammans med den behandling som frivården tycker passar. Tingsrätten anser att brottsligheten som mannen ska dömas för har ett samlat straffvärde på tre månaders fängelse, men utredningen visar att 24-åringens personliga förhållanden gör att en dom på skyddtillsyn kan bidra till att han avhåller sig från fortsatt brottslighet.

24-åringen ska också betala skadestånd på sammanlagt 55 600 till de drabbade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.