Få i Sundsvall lockades till manifestation mot bensinpriset

Publicerad

Ett 60-tal personer medverkade under en bilcruising i Sundsvall under lördagen för att visa sitt missnöje över det höga bensinpriset.

På flera håll i Sverige hölls manifestationer mot det höga besninpriet. I Sundsvall hoppades arrangörerna att närmare 350 personer skulle söka sig till Nordichallen. Riktigt så många blev det inte. Deltagarantalet stannade vid ca 60 personer. 

– Bensinpriset är för högt. Skatten på bensin är på tok för hög och jag som är handikappad måste ha bilen för att kunna ta mig fram. Jag kan inte cykla eller gå. Det håller på att bli ohållbart för min lilla pension, säger cruisingens samordnare Liselott Högman.

Vad ska bensinen kosta?

– Jag tycker att bensinen ska kosta absolut max 12 kronor, helst 11 kronor. Jag vill att det ska vara mer rättvist. Priset kan höjas för dem som kör mycket inne i staden, där det finns bättre bussförbindelser, och sänkas för dem som bor på landsbygden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer