Permascands vd Peter Lundström menar att Trafikverkets förslag slår mot företagarna. Foto: Per-Erik Ström, SVT / TT

Sänkt hastighet på E14: ”Får tillbringa en extra semestervecka i bilen”

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om sänkta hastigheter på E14 får stora negativa konsekvenser för företagarna. Det menar företaget Permascands vd Peter Lundström.

Trafikverket vill sänka hastighetsgränserna på drygt elva mil av E14 mellan Blåberget väster om Sundsvall och Gällö i Jämtland. Högsta hastighet ska enligt förslaget bli 80 km/h.

Förslaget om sänkta hastigheter har nu skickats ut på remiss och de som pendlar har reagerat starkt på Trafikverkets förslag.

– Ett oerhört dåligt förslag. Det påverkar oss som är verksamma i Ånge och Västernorrland på ett väldigt negativt sätt. För min egen del skulle jag få tillbringa ungefär en extra semestervecka i bilen, säger Peter Lundström som dagligen pendlar mellan Sundsvall och Ljungaverk.

Konsekvenser för företagen

Lundström menar att inte bara han som person påverkas utan att Trafikverkets förslag även innebär att företag i regionen drabbas eftersom deras transporter till stor del går på lastbil.

– Om jag som företagare skulle försämra min effektivitet med tjugo procent så skulle jag förr eller senare faktiskt gå i konkurs. Men det verkar helt okej för myndigheten att försämra för de som är i behov av transporter på de här vägarna med tjugo procent, säger Peter Lundström.

Förtydligande: Tung lastbil får redan idag endast köra högst 80 km/timmen på annan väg eller om lastbilen har släp. Lätt lastbil får köra den hastighet som gäller för vägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hastighetssänkning på E14

Mer i ämnet