Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miljöchefen i Härnösand, Helene Lager berättar hur man ska gå tillväga om man tänker anordna en brasa till Valborgsmässoafton. Foto: Johan Nilsson/TT

Nya EU-regler kan hota majbrasan – Härnösands miljöchef: ”Måste söka dispens”

Uppdaterad
Publicerad

En ny EU-förordning sätter nu stopp för löv och riseldning i trädgården. På Härnösands kommun är man just nu i färd med att sätta sig in i hur förordningen ska omsättas i praktiken.

– Vissa saker är lite otydliga i den här lagstiftningen. till exempel, om man har långt till en återvinninngscentral. Här står det att, om fördelar överväger nackdelar så ska man också kunna få dispens. Men det finns ännu inga riktlinjer om vad som är just en fördel som överväger en nackdel. Men det kommer vi tydliggöra framöver, säger miljöchefen på Härnösands kommun Helene Lager.

I videon berättar miljöchefen Helene Lager hur man ska gå tillväga om man bor i Härnösands kommun och tänker anordna en brasa till Valborgsmässoafton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.