Träakademiestudenten Moa Grundell i sin 60-talssoffa i ulltyg.

Färgstark examensutställning

Uppdaterad
Publicerad

Träakademiens studenter blandar ulltyg och Art Deco i sin examensutställning.

Moa Grundell sitter i sin examensmöbel,  en soffa i 60-talsstil, och konstaterar att den faktiskt är riktigt skön. Möbeln har helrenoverats och är klädd i ett gult ulltyg.

– Jag hittade en bild på internet på en soffrygg som liknade den här och blev lite lätt besatt. Jag kände att jag skulle försöka bygga den här själv.

– Soffan såg egentligen helt annorlunda ut – den var rutig och hade knappar i sig. Så hela arbetet har gått ut på att försöka hitta en lösning på det här mönstret, säger Moa Grundell, en av fjorton studenter som i veckan ställer ut i gallerian i Kramfors.

På onsdagens var en expertgrupp på plats för att bedöma snickerierna. Och Bert Olsson, möbelsnickare med 50 år i yrket, var imponerad av vad han såg:

– Man blir glad. Det är nostalgi för en annan – stilrent och trevligt, säger han om Carl Johanssons skrivbord, också det i 60-talsstil.

Se mer från utställningen i inslaget här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.