Foto: SVT (arkivbild)

Fastnade i tullen med anabola steroider i väskan

Uppdaterad
Publicerad

Den 33-årige Örnsköldsviksbon försökte smuggla totalt 1 600 tabletter med olika dopningsmedel från Thailand in i Sverige – men fastnade i tullen på Arlanda. Nu döms han till böter för smuggling.

Det hela inträffade för bästan exakt ett år sedan. 33-åringen reste från Bangkok via Kiev i Ukraina till Arlanda.

I väskan hade han 1 000 tabletter Methandienone, 500 tabletter Danabol, 99 tabletter Oxymetholone, tre ampuller Testosteronpropionat och en vial Testosteronenantat. Alla preparat är anabola steroider och dopningsmedelsklassade.

”Köpt bantningsmedel”

Någon avsikt att deklarera sitt innehav i tullen hade inte 33-åringen. Men han avslöjades och nu har historien fått sitt rättsliga efterspel.

Vid rättegången i Ångermanlands tingsrätt hävdade mannen att gått till ett apotek i Phuket i Thailand, frågat efter bantningsmedel och köpt de preparat som expediten rekommenderat.

Trodde det var lagligt

Att dopningsmedel inte får tas in i Sverige har han varit medveten om men han trodde det var lagligt eftersom han köpt preparaten på apotek, uppgav mannen i rätten.

Den förklaringen köpte inte tingsätten utan Örnsköldsviksbon döms till 150 dagsböter å 50 kronor för smuggling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.