Foto: Fotograferna Holmberg, TT

Fd toppolitiker i Sundsvall misstänks ha tagit pengar från föreningskonto

Uppdaterad
Publicerad

En före detta toppolitiker i Sundsvall åtalas nu för trolöshet mot huvudman. Detta efter att man hittat flera pengaöverföringar till dennes privata konto.

Den före detta politikern var under 2016 anställd av en förening som bedriver social stödverksamhet. Anställningen innefattade att sköta deras ekonomiska angelägenheter. Nu har det uppdagats att sammanlagt 235 823 kronor försvunnit från föreningens konto och från ett konto tillhörande en privatperson som skulle ha fått pengar från föreningen.

Enligt åtalet har pengar förts över till den före detta politikerns konto vid elva tillfällen under 2016. Det har rört sig om belopp mellan 5 000 och 75 000 kronor.

Nekar till brott

Den åtalade nekar till anklagelser om brott. Eftersom de misstänkta brotten ligger flera år tillbaka i tiden kommer de att preskriberas torsdagen den 20 maj. Åklagaren har därför begärt att den åtalade ska delges åtalet med hjälp av stämningsman.

Den åtalade har tidigare haft toppuppdrag inom kommunpolitiken i Sundsvall och även inom sitt parti. I åtalet påpekas också att både den åtalade och ett vittne varit nämndemän i tingsrätten. Det finns därför risk för jäv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer