Olyckan inträffade vid Sörfors, cirka två mil sydväst om Sundsvall. Foto: Google Earth / SVT Design

Sex unga personer i allvarlig olycka vid Sörfors utanför Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka med ett fordon inblandat inträffade strax efter klockan 03 natten mot söndag, vid Sörfors på vägen mot Hassela cirka två mil sydväst om Sundsvall. Olyckan uppges vara allvarlig. Fyra ungdomar avled i samband med olyckan.

Sex personer var inblandade vid händelsen, tidigare information gjorde gällande att det skulle vara fem inblandade. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades. Vägen var helt avstängd efter olyckan.

Senare, vid polisen presskonferens meddelade de att fyra ungdomar avlidit och två vårdas för svåra skador.

– Samtliga är allvarligt skadade och är förda till sjukhus. Det rör sig om unga personer, säger Lars Hammarström, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Polisens kommunikatör uppger vid 07.35 på morgonen att man arbetar på platsen fortfarande, och bekräftar att det är fem personer inblandade i singelolyckan. Skadeläget beskrivs som oklart i detta skede.

SVT Västernorrlands reporter Ylva Holmgren rapporterar från platsen att det är en bil som förefaller ha fått sladd i hög fart och kört av vägen och ner i skogen, och blivit hängande över smala björkar nära en å. Bilen är kraftigt demolerad. Bärgning pågick när SVT var på plats.

Trafikverket uppger att vägen är avstängd till 11.45 för bärgningsarbete, trafikanter ombads att välja andra vägar

Foto: Google Earth / SVT Design

.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet