Hotellvistelsen i Sundsvall blev en blodig historia för TV-profilen Filip Hammar. Efter ett fall i badrummet blev det fem stygn och en spräckt läpp. Foto: privat

Filip Hammar hotar stämma Elite Hotels efter badrumsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Filip Hammars vistelse på Elite Hotel Knaust i Sundsvall förra veckan slutade illa. Han halkade på det hala duschgolvet och slog sig blodig mot badrumsväggen.

Det hela blev inledningen till ett ordkrig inför öppen ridå mellan hotellkedjan och TV-profilen.

Filip Hammar berättade själv om händelsen i sin och Fredrik Wikingssons show Breaking news i Kanal 5 härom kvällen. Duons kontenta var att Elitekedjans badrumsgolv är ”rena dödsfällan”.

Som svar till Filip Hammar laddade hotellkedjan upp en bild på ett badrum fullt med kuddar på sin Facebooksida med texten ”Nu har vi förberett ett särskilt badrum för dig Filip Hammar. Välkommen tillbaka!”.

Roades inte av inlägget

Något som fick TV-profilen att gå i taket.

Nu planerar han att stämma Elitekedjan – och uppmanar via Breaking News att andra hotellgäster som bott på hotellkedjan och råkat ut för liknande olyckor ska göra detsamma.

– Jag vill ställa Elite Hotel till svars. Det rimliga efter en sådan här händelse är väl att säga att vi ska se över det hela, säger Filip Hammar på sitt Instagram och i Breaking News – där han också konsulterar advokat Thomas Bodström om sina möjlighetet att få rätt mot hotellkedjan.

”Vi tog hand om Filip”

Enligt Ulrica Widmark-Norberg, hotelldirektör för Elite Hotel Knaust i Sundsvall, är det hotellkedjan centralt som ligger bakom bilden och att den förmodligen lades ut eftersom man trodde att Filip skulle se på den med glimten i ögat.

– Det är ju så att det är vår kedja centralt som har lagt ut bilden. Vi var aldrig med i den processen men naturligtvis tar vi alla våra gästers upplevelser på största allvar. Här lokalt tog vi förstås hand om Filip efter incidenten, säger hon.

Elite ber om ursäkt

Senare har Elitekedjan gått ut med en ursäkt till Filip Hammar:

”Filip, vi vill be dig uppriktigt om ursäkt. Vår högsta prioritet är våra gästers välmående och vi tar olyckor på största allvar”, skriver Elite på Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.