Statister i filminspelning Foto: SVT

Vikingar intog Galtström för filminspelning

Uppdaterad
Publicerad

Vikingar intog bruksruinen i Galtström när Prisma School Production har sin första inspelningsdag. En dag som bjöd på ett myller av statister och inspelningsfolk på Galtströmsbruk.

På lördagen startade en filminspelningen i bruksruinen ute i Galtström söder om Sundsvall. Det var Prisma School Production som hade sin första inspelningsdag med vikingatema.

Ett 40-tal personer hade samlats i ruinen, och alla skulle sminkas och kläs upp. Massor av rekvisita var på plats, till och med några hönor och kaniner fick vara med på ett hörn.

Inte bara film

Prisma School Production drivs helt ideellt. Man vill skapa en plattform på landsbygden och ge möjlighet för både nybörjare och veteraner att utvecklas inom olika konstformer såsom filmproduktion, kreativt skapande, drama och rekvisita produktion.

Därför var det inte bara filminspelning som stod på schemat under dagen, utan även workshops samt en historisk föreläsning.

Det är de två kurserna, Drama och Rekvisita som tillsammans skapar en kortfilm samt en utställning av hela produktionen – bestående av kläder, kulisser, övrig rekvisita.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.