Finansmannen kan ligga bakom boendet

Uppdaterad
Publicerad

Finansmannen Johan Stendahl har tidigare kopplats till de misskötta fastigheterna – nu framkommer uppgifter om att han kan vara inblandad även denna gång.

Vem som verkligen kontrollerar de misskötta fastigheterna i Holm har länge varit omtvistat. Nu har de köpts av en bilhandlare i Örebro men frågan som de boende i samhället ställer sig är om det inte är finansmannen Rolf Johan Stendahl som ligger bakom trots allt.

Förnekar kännedom

Johan Stendahls namnteckning finns tydligt på köpebrevet brevid Håkan Larssons och i en video rör de sig in och ut ur samma bil då Håkan Larsson besökte fastigheterna. Trots detta säger sig Håkan Larsson först inte veta vem Johan Stendahl är, han ändrar senare sin berättelse till att han visst vet vem han är men att de inte setts på 30 år.

Skandalhusen i Holm

– Han har inget med det här att göra och det har ingen annan heller, det är bara jag och ingen annan, säger Håkan Larsson, ägare till Håkan Larsson Bilkonsult AB.

En kvarts miljard

Johan Stendahl har tidigare varit misstänkt för grovt skattebrott. Han är dömd för andra brott, däribland misshandel. Han har av tidningen Hem&Hyra utsetts till en av Sveriges sämsta hyresvärdar och har just nu en skuld hos kronofogden på drygt 250 miljoner kronor.

Inte första gången

Stendahl ska tidigare ha utgett sig för att vara kontaktperson för bostäderna som då ägdes av Aros Energideklarationer AB, något som Västeråsföretaget tillbakavisade. Trots detta så finns det kopplingar mellan den nya ägaren och Aros. När SVT besökte fastigheterna i augusti så visade det sig den bil som genomför underhåll på fastigheterna var leasad till just Aros Energideklarationer, detta trots att Aros sålde fastigheterna i mars.

Nya ägaren ovetandes

När vi presenterar uppgifterna om att en bil i ett annat företag arbetar på hans fastigheter säger han sig vara ovetandes om detta. Han visar ingen oro över att så är fallet utan ifrågasätter istället varför han har blivit kontaktad.

– Det där har jag ingen aning om, det är inget jag kan hjälpa dig med, säger Håkan Larsson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalhusen i Holm

Mer i ämnet