Lars Malmström, Finansinspektionen

Finansinspektionen varnar för Nanoclub

Uppdaterad
Publicerad

På Finansinspektionen känner man till Nanoclub och varnar privatpersoner för verksamheten. ”Man kan förlora allt”

Lars Malmström som är avdelningschef för avdelningen för konsumentkontakt på Finansinspektionen säger att han känner till Nanoclub.

– Vi har fått en del förfrågningar från konsumenter som undrar vad det här är och om det är en riktig verksamhet, berättar han.

Väldigt hög risk

Lars Malmström tycker att man ska titta noga på vad det är som erbjuds om man investerar i sådan här verksamhet.

– Är det något som erbjuds med väldigt hög avkastning, då är det förmodligen en väldigt hög risk. Låter det för bra för att vara sant så är det säkert så, menar han.

Varnar för virtuella valutor

Malmström poängterar att man kan förlora allt det man investerar.

– De företag som säger att de ger ut någon form av kryptovaluta, eller virtuell valuta står inte alls under någon slags tillsyn eller reglering.

– Finansinspektionen har tillsammans med europeiska tillsynsmyndigheten varnat för virtuella valuta just för att det är osäkert och att man kan förlora allt.

Avråder privatpersoner

Lars Malmström avråder privatpersoner för att ge sig in i den här typen av investeringar.

– Som privatperson skulle jag dra slutsatsen av att hålla sig borta från det här med tanke på att en polisutredning har inletts, konstaterar han

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nanoclub

Mer i ämnet