• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Saeed Mohebbi varnar för att ansluta sig till Nanoclub.

Varnar för Nanoclub: ”Det är bedrägeriverksamhet”

Publicerad

Organisationen Nanoclub värvar nya medlemmar samtidigt som verksamheten är polisanmäld av lotteriinspektionen. Nu varnar en medlem för att gå med i organisationen.

Saeed Mohebbi satsade efter omfattande uppvaktning från en bekant, drygt 50 000 kronor i Nanoclub för något år sedan. Utgångspunkten var att det snabbt skulle gå att tjäna grova pengar. Idag är samröret med organisationen något han ångrar.

– Jag vill verkligen varna svenska folket, ge er inte in i Nanoclub, det är bedrägeriverksamhet, säger han.

Ingen vinst

Saeed lyckades efter ett och ett halvt års kämpande och stor envishet, få tillbaka de pengar han investerat när den han rekryterades av lyckades få in en ny person i systemet. Enligt Nanoclub har han också gjort en vinst men några sådana pengar har han aldrig sett till.

– Det är inga reella pengar, det är bara datoriserade siffror, du ser aldrig de pengarna, förklarar Saeed och beskriver ett oändligt dribblande med överföringar, ansökningar om konton, kort och en intern bank. Men det hela leder inte någon vart.

-  Det är omöjligt att ta ut pengar från det här systemet, det är massor av spärrar och tidsbegränsningar för att man inte ska kunna ta ut sina pengar.

Pyramidspel

Samtidigt tyder mycket på att Nanoclub håvar in stora summor, på medlemssidan kan man se hur nya investerare hela tiden verkar gå in i systemet.

Nanoclub hävdar att man investerar insatserna i penningstinna branscher som ska generera de osannolikt stora vinsterna men Saeed tror att det är några få personer i toppen som lägger beslag på pengarna.

– Den som värvar dig får 10-15 procent direkt och varje person i rangordningen får sedan en viss mängd pengar. Det här är ett pyramidspel, det kan inte vara något annat, säger Saeed.

”Allt är lögn”

Under tiden fortsätter Nanoclub att hålla möten och värva nya medlemmar och enligt Saeed är det lätt att dras in i systemet.

– De pratar om hur mycket pengar man kan tjäna på kort tid men allt är lögn, det kan jag skriva under på, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nanoclub

Mer i ämnet