Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
15-16 juli arrangerar Tommy och Linda en loppis på 14 mil. ÄR det Sveriges längsta loppmarknad? Hör dem resonera i klippet. Foto: Stina Ahlinder/SVT

Här är loppisen i Västernorrland som är 14 mil lång – blir längre för varje år

Uppdaterad
Publicerad

Enligt arrangörerna Linda och Tommy Isakssson är loppisen som går efter E14 mellan Matfors i Sundsvalls kommun till Överturingen i Ånge kommun den längsta i Sverige med deras 14 mil.

I helgen är det nio år sedan Tommy och Linda startade den långa loppisen. Linda berättar att det är omöjligt att svara på hur många det är, men att det är cirka 50 loppisar som har anmält sig och kommer ha öppet mellan 10:00 och 17:00  helgen 15-16 juli.

– Det har blivit en succé, folk vill jättegärna vara med på den här loppisen, säger Linda Isaksson.

Det är mer än 14 mil med loppisar från Njurunda i Öst till Överturingen i Väst. Foto: Google earth

Blivit längre med åren

Och för varje år har loppisen blivit längre, och i år kommer den smygstarta redan i Njurundabommen i Sundsvall.

Hon berättar att de har slagit lägdor för att använda som parkeringsplatser, och uppmanar besökarna att parkera på utsatta parkeringar.

– Det brukar kunna bli väldigt trångt, det är jättemycket folk i rörelse och alla behöver kunna ta sig fram, säger Linda Isaksson.

I klippet hör ni arrangörerna svara på om det är den längsta loppisen eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.