Stefan Edlund och Håkan Taube Lyxzen kan konstatera att årets produktion har ännu fler kameror än i fjol. Foto: SVT/P

Fler kameror – älgarna får sällskap av lo, järv och björn

Uppdaterad
Publicerad

Dygnetrunt-sändningen från Kullberg är igång för i år. 28 kameror fångar älgarnas vandring över Ångermanälven – och förhoppningsvis även några ljusskygga rovdjur.

Den stora älgvandringen, som visar hur älgarna vandrar längs ett urgammalt stråk i skogarna utanför Kullberg i Ångermanland, gjorde succé förra våren och nu är den andra säsongen i gång.

På skärtorsdagen, något tidigare än ursprungsplanen, började kamerorna rulla från skogarna utanför Junsele. I år har produktionen fler kameror än och förhoppningen är att även kunna fånga några rovdjur under dygnets mörka timmar med hjälp av nya mörkerkameror.

Den stora älgvandringen

– Vi har spridit ut oss mer i området och och bland annat utökat med två kameror via länk på okänd ort där vi kan få järv, lo och björn, säger Stefan Edlund, producent för Den stora älgvandringen.

Hör Stefan berätta mer om produktionen i klippet ovan.

Se sändningen här i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet