Ulf Öberg, ordförande för Pappers avdelning 16 på Ortviken ser positivt på intresset. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Flera företag intresserar sig för Ortvikens anställda

Publicerad

Pappers ordförande vid Ortviken, Jan Öberg, bekräftar Northvolts intresse av hans kamrater. Men det är flera andra företag och verksamheter som också är intresserade.

Inte bara Northvolt i Skellefteå intresserar sig för de varslade på Ortvikens pappersbruk. Polisen och Kriminalvården har visat intresse liksom textilåtervinningsföretaget Renewcell som vi har berättat om tidigare. Även Yrkesakademin i Sundsvall som utbildar yrkesförare och pappersbruken i Iggesund och Strömsbruk har hört av sig.

– Det blir man ju glad av. Det känns ju jättebra att de hör av sig. Kriminalvården handlade om 50 jobb till gamla fängelset i Härnösand men man pratade även om Viskan i Ånge kommun vilket vore bra med tanke på sågen i Östavall. Det kanske också handlar om ett 50-tal jobb, säger Jan Öberg som är ordförande på Pappers avd 16.

Ortvikens pappersbruk

Rekryteringsdag i november

I slutet av november planeras för så kallade framtidsdagar på Ortviken där Sundsvalls kommun, Arbetsförmedlingen, Ortviken och flera företag kommer delta. Det som kändes mörkt i slutet av augusti känns inte lika mörkt längre säger Jan Öberg.

– Vi visste då att runt 70-80 personer skulle kunna fortsätta inom CTMP-tillverkningen och att Renewcell var intresserade av lika många. Då är vi uppe i 160 plus de som kanske hamnar uppe i Skellefteå och några till Iggesund. Då börjar det se ljusare ut om man också räknar med att 70-80 anställda erbjuds avtalspension. Det vore ju kanon, säger Jan Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ortvikens pappersbruk

Mer i ämnet