Kramfors kommun är den kommun i länet som tar emot flest flyktingar per 1.000 invånare.

Flest flyktingar till Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Migrationsverkets statistik är Kramfors den kommun i Västernorrlands län som tar emot flest flyktingar per invånare.

Den första oktober fanns det enligt Migrationsverkets statistik drygt 108.000 inskrivna asylsökande i Sverige. Slår man ut det på hela landets befolkning blir det elva nyanlända flyktingar per 1.000 invånare i Sverige.

På topplistan

Kramfors kommun har tagit emot 55,8 flyktingar per 1.000 invånare hittills i år och ligger med den siffran på 13:e plats av alla kommuner i landet. På 16:e plats ligger Ånge kommun, som tagit emot 54,5 flyktingar per 1.000 invånare.

#flykt

Även när det gäller barn är det Kramfors kommun om tagit emot flest av alla kommuner i länet. Antalet mottagna barn mellan 7-15 år är i Kramfors kommun 76,6 per 1.000 invånare. Där ligger rikssnittet på 16,3.

Fler än Sundsvall

Totalt har Kramfors tagit emot 1.029 flyktingar från 1 januari i år till 1 oktober. Sundsvalls kommun har totalt tagit emot 1.062 flyktingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet