Flicka sexutnyttjad på vårdboende

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på ett vårdhem i Sollefteå misstänks ha utnyttjat en av de boende sexuellt under flera års tid. Kvinnan, som i dag är 18 år, har polisanmält mannen.

Hon berättar för Tidningen Ångermanland att förhållandet inleddes när hon just fyllt 15 år och vårdades för självskadebeteende. Hon skrevs ut från vårdhemmet förra året.

Institutionschef Stefan Hasselborg har också polisanmält händelsen.
– Jag har konfronterat mannen och fått bekräftat att han har haft ett förhållande med den unga flickan säger han till SVT Mittnytt.

Vemyra ungdomshem drivs av Statens institutionsstyrelse och tar emot flickor mellan 13 och 20 år med svåra psykosociala problem i kombination med psykiska störningar. På Vemyra vårdas också flickor som dömts till sluten ungdomsvård. Hemmet har sjutton vårdplatser och sextio anställda.

– När sådant här händer är det näst intill en katastrof för alla inblandade, om berättelsen stämmer har vi brustit i vår tillsyn säger Stefan Hasselborg.

Den manlige vårdaren har inte längre kvar sin tjänst på vårdhemmet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vemyra ungdomshem

Mer i ämnet