Flygtrafiken på Örnsköldsviks flygplats upphör när Air Leap Aviation AB ansöker om företagsrekonstruktion. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Flygtrafiken på Örnsköldsviks flygplats upphör

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen kom beskedet att flygbolaget Air Leap Aviation AB ansöker om företagsrekonstruktion och samtidigt ställer in all flygverksamhet i Örnsköldsvik. Orsaken är enligt ett pressmeddelande att det inte är ekonomiskt försvarbart att driva verksamheten vidare.

– För oss gäller det att bida sin tid och följa vad som händer med flygbolaget, säger Robert Gyllroth, vd och flygplatschef, Örnsköldsvik Airport.

Företaget har haft en tuff period de senaste två åren under pandemin, och skriver att man borde ha fått ”betydligt mer ekonomiskt stöd” mot bakgrund av hur flygbranschen har drabbats.

– Vi har nyss fått besked om att de har ställt flygplanen. Flyget i Sverige är hårt drabbat av coronapandemin och vi har sett det här hända tidigare. Vi kommer att jobba vidare med frågan och avvakta utvecklingen, säger Robert Gyllroth.

De som har köpt biljetter för resa efter den 24 januari uppmanas att hålla sig uppdaterade på Air Leaps hemsida för att få närmare information de kommande dagarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.