Föll ner i hisschakt

Uppdaterad
Publicerad

Leif var nära att mista livet vid takarbete i Vällingby. Han föll sju meter ner i ett hisschackt. Det har gått fem år nu. Men ännu har man inte hittat någon ansvarig.

Olyckan inträffade när Leif jobbade med takarbeten i Vällingby. Han höll på att städa taket. Samlade ihop kringslängda plattor. Plötsligt var där bara ett hål i golvet, ett djupt hisschakt utan hiss. Han föll sju meter och skadades allvarligt.

Massor med skador. Och en lång väg tillbaka till halvtid. Och ingen ansvarig. Det är mycket Leif är besviken på. Facket inte minst.

Det är fler och fler aktörer som är inblandade i arbetsplatsolyckor. Vilket ofta leder till att arbetsmiljöverket lägger ned utredningarna. Miljöåklagare Christer B Jarlås menar att Arbetsmiljöverket har fått mindre resurser och att man därför inte klarar av komplicerade utredningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Farliga jobb

Mer i ämnet