Foto: Bildbyrån

Fond ska finansiera spelarköp till Modo

Publicerad

MODO Hockey ska vara tillbaka i SHL senast säsongen 2020/2021. Men för att det ska lyckas krävs kapital. Därför har flera privatpersoner nu skapat en fond för ändamålet.

”Återvändarfonden”, har den döpts till, fonden som ska samla ekonomisk kraft till hockeylaget Modo. Pengarna ska stärka spelarbudgeten och göra det möjligt att skapa ett konkurrenskraftigt lag.

– För det krävs enligt vår bedömning ett ekonomiskt tillskott på närmare 10 miljoner kronor årligen under två år, säger Björn Andrén, en av fondens tre initiativtagare i ett pressmeddelande.

Dryg miljon finns redan

De övriga två är Arne Nordlund och Anders Lindblad och för närvarande har ytterligare tio privatpersoner anslutit sig, vilket inneburit att grundkapitalet redan är 1,3 miljoner kronor.

Nu hoppas grundarna på bidrag från Modo-fans i när och fjärran. Bidragsgivare får vara anonyma och gåvans storlek alltid konfidentiellt.

– Vi vill vara tydliga med att det här initiativet kommer från några privatpersoner och inte från MODO Hockey, säger Björn Andrén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.