Jennie i Söråker positiv till förarbevis för vattenskoter: ”Har man inte koll kan det bli farligt”

Publicerad

Regeringen har beslutat att vattenskoterförare från och med 1 maj 2022 måste ha förarbevis. I Västernorrland har intresset för att ta förarbevis varit störst i landet och en av dem som redan tagit sitt körkort är Jennie Olert i Söråker, Timrå kommun.

– Nu är jag redo att sjösätta direkt till våren, säger hon.

På mindre än ett halvår har över 140 personer i länet redan lyckats ta sitt förarbevis för vattenskoter. Möjligheten att utbilda sig startade den 1 juli 2021.

En av de som tagit sitt förarbevis är Söråkersbon Jennie Olert, själv verksam med försäljning i motorbranschen. Hon är positiv till att ett förarbevis för vattenskoter införs.

– För trafiksäkerheten är det jättebra. Det är ju kraftfulla fordon som går på vatten och har man inte kontroll och koll på vad man gör så kan det bli väldigt farligt, säger hon.

Hör Jennie Olert om vad ett förarbevis kan komma att bidra till i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.