Foto: SVT

Förhandling om den sparkade direktören har strandat

Uppdaterad
Publicerad

Den lokala tvisteförhandlingen mellan facket och arbetsgivaren angående den tidigare regiondirektören Inger Bergströms avskedande slutade i oenighet.

Fackförbundet JUSEK har tidigare ogiltigförklarat avskedandet av den förra regiondirektören Inger Bergström. Enligt facket saknades en juridisk grund att säga upp Bergström av vare sig personliga skäl eller att avskeda henne.

På fredagen meddelade Juseks ombudsman Anders Ekegren att fackförundet Jusek och Region Västernorrland står för långt ifrån varandra för att kunna enas. Därför kommer facket att begära centrala förhandlingar.

Regiondirektör i Västernorrland

Förmångliga avtal

Bakgrunden till avskedandet var hur den före detta regiondirektören hanterade den tidigare HR-chefen Lena Thelins förmånliga avtal när hon lämnade landstinget. Avtalet gav Thelin full lön från mars 2015 till augusti 2017 utan att hon behövde arbeta en enda timme.

Fackförbundet har även riktat hård kritik mot de utredningar som har gjorts om Inger Bergström. De menar att utredningarna innehåller faktafel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regiondirektör i Västernorrland

Mer i ämnet