Elbolagets servicetekniker har fortfarande mycket arbete att göra efter förra veckans snöoväder. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Snön fortsätter att ställa till det för elbolaget

Uppdaterad
Publicerad

Elbolaget Eon har fortfarande mycket arbete att göra efter förra veckans snöoväder. Flera helikoptrar och runt 60 servicetekniker arbetar under helgen med att rensa snö, träd och grenar från ellednignarna.

– Det är så otroligt mycket träd, som fällts eller lutar farligt nära elledningar, som måste tas bort. Det här kommer vi att jobba med i flera veckor framöver, säger Lena Berglund, regionchef nord på Eon.

Snöovädret av klass 3 som i början av veckan drog in över Västernorrland orsakade omfattande strömavbrott. Trots  de mycket stora snömängderna och dålig framkomlighet har elbolaget tillsammans med sina entreprenörer lyckats återställa elen till merparten av sin kunder, berättar Lena Berglund.

Mer snö väntas

På lördagseftermiddagen saknade runt 60 av bolagets kunder fortfarande ström. Och kommande väderprognos ser inte bra ut.

– Att det ska komma mer snö och blöt snö, ser jag som otroligt oroväckande. Med tanke på alla träd som redan ligger illa till, fortsätter Lena Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.