Fortsatta bränder – helikopter sätts in i Älgberget

Uppdaterad
Publicerad

Brandläget i Västernorrland är fortsatt ansträngt. Medan branden i Brattsjö, Örnsköldsvik och Möckelsjöberget, Härnösand har stabiliserats har det tagit ny fart i Älgberget utanför Kramfors.

Rekordvärme väntas de närmaste dagarna och det underlättar inte för de brandinsatser som pågår runt om i länet. Just nu bedöms läget besvärligast i Älgberget sydväst om Kramfors där branden tagiit ny fart under helgen.

Branden i Älgberget sydväst om Kramfors ansågs tidigare vara under kontroll men tog sig på nytt under helgen. Förutom räddningstjänsten i Ådalen deltar även en brandstyrka från Medelpad i arbetet. Området vattenbombas från helikopter.

– Det är besvärlig terräng i området vilket försvårar jobbet. Det är bergigt och oländigt, säger Thomas Åslin vid den gemensamma stab som styr brandinsatserna i Ådalen och Medelpad.

Under måndagsmorgonen fanns inga rapporterade bränder i Medelpad medan läget i Ångermanland är fortsatt ansträngt.

I Möckelsjöberget utanför Härnösand pågår eftersläckning och även i Brattsjö i Örnsköldsviks kommun bedöms läget ha stabiliserats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet