Polisen misstänker att en kappkörning slutade med att en person kördes på och dog. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Fotgängare död efter olycka i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

En 40-årig fotgängare som kördes på av en bil strax innan 02:30 natten mot lördag har avlidit av sina skador. Föraren greps direkt på platsen och misstänks nu för grova brott.

Olyckan inträffade på Centralesplanaden/E4 mellan korsningen mot Viktoriaesplanaden och korsningen mot Vikingagatan/Korsgatan. Under större delen av natten var det södra körfältet stängt medan polisen genomförde en brottsplatsundersökning och trafiken fick ledas om.

– Vi har underrättat anhöriga om att personen är avliden. Föraren greps på plats, säger polisens kommunikatör Fredrik Gerdin.

Kappkörning i mörkret

Enligt polisens jourhavande förundersökningsledare är den 18-årige föraren gripen och misstänks för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

– Det finns uppgifter som tyder på att det kan ha varit någon typ av kappkörning. Om det är så handlar det om ett medvetet risktagande av allvarlig art från förarens sida, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare.

Lyktorna längs vägsträckan har under en längre tid varit ur funktion. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Längs sträckan där olyckan inträffade har belysningen under en längre tid varit ur funktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.