Fränsta simhall måste renoveras strax efter fem år, annars kan det vara försent att rädda badhuset. Foto: Simon Fredling, SVT

Fränsta simhall ska upprustas – men partierna vill undvika skattehöjning

Publicerad

Fränsta simhall är i ett dåligt skick och behöver renoveras. Efter genomgången av simhallen har det dykt upp förslag om att bygga ut den. Alla partier är eniga om att något ska göras, men man vill avvakta med att säga exakt hur detta ska gå till.

Med mindre än tre månader till valet så har Ånge kommun bestämt att vänta med att göra något åt simhallen. Det blir kommunfullmäktige efter valet som får avgöra hur det ska bli med den biten.

– Alla partier vill renovera badhuset och vi har en ambition att göra mer än så, säger Sten-Ove Danielsson (s), kommunalråd i Ånge.

Tre förslag

Kommunen har fått tre förslag presenterade där det första alternativet innebär en kostnad på 40 miljoner kronor, det skulle innebära en renovering av simhallen så att den blir som ny igen. Men de två andra alternativen handlar om 70 respektive 80 miljoner, med de pengarna skulle kommunen kunna bygga ut simhallen med en multibassäng.

Kan innebära skattehöjning

Om Ånge kommun skulle välja ett av de dyrare alternativen skulle det med stor sannolikhet kunna leda till att invånarna kommer att få betala mer skatt.

– Vi vill undvika skattehöjningar så långt det är möjligt och det är väldigt viktigt. Vi ligger i bottenträsket i landet när det gäller höga skatter, säger Kjell Grip (kd)

Även kommunalrådet Sten-Ove Danielsson hoppas på ett alternativ som inte innebär en skattehöjning.

– Att endast renovera det hela hoppas jag på att vi ska klara utan en skattehöjning. Men om vi skulle välja de dyrare alternativen som många är inne på, även vårt parti, då ser jag inte att vi klarar det utan en skattehöjning, säger han.

Hoppas på andra möjligheter

Kjell Grip hoppas på att kommunen undersöker om det finns andra alternativ för en upprustning av badhuset.

– Vi har inte uttömt alla möjligheter, tänk om vi kan hitta en variant där vi kan laga simhallen billigare. Vi har fortfarande tid på oss att hitta nya lösningar, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Ånge

Mer i ämnet