Foto: gobiten.se

Fullt utvecklad brand på boende i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och räddningstjänsten larmades om en fullt utvecklad brand på ett boende i centrala Härnösand på lördagskvällen.

– Vi har haft fyra polispatruller på plats, säger John Enzinger, RLC-befäl vid polisen strax före midnatt.

Larmet kom klockan 22.19 om att det brann kraftigt i ett kommunalt boende på Vårstagatan. Samtliga personer som befann sig på boendet lyckades ta sig ut ur fastigheten.

– Det är totalt sju personer som har fått evakueras, och det var även personal på plats, säger John Enzinger vid polisen till TT.

Startade på veranda

Enligt André Wadell, räddningsledare vid räddningstjänsten Höga kusten Ådalen, startade branden på boendets veranda och spred sig sedan till taket.

Rökdykare sattes snabbt in och de fick ut samtliga personer ur byggnaden.

Utreds som mordbrand

Branden var släckt vid 00.40, men räddningstjänsten stannade kvar längre för eftersläckningsarbete.

Polisen har spärrat av ett område kring branden och utreder inledningsvis händelsen som mordbrand. Ingen person ska ha skadats.

Enligt de första uppgifterna ska branden ha startat på boendets veranda, som idag är helt utbränd Foto: Per-Erik Ström/SVT

Brandlarm var falskt

Vid 23-tiden kom det larmsamtal om ytterligare en brand i Härnösand. Men polis och räddningstjänst kunde inte hitta, vid den geografiska position som uppgavs i samtalen, någon brand och ärendet avslutades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.