Två personer fick föras till sjukhus efter att en fyrhjuling åkt in i ett träd på lördagseftermiddagen. Foto: SVT

Fyrhjulingsolycka söder om Häggdånger – två skadade

Uppdaterad
Publicerad

En fyrhjuling med två personer har åkt in i ett träd söder om Häggdånger i Härnösands kommun. Båda personer har förts till sjukhus och en uppges ha allvarliga skador.

SOS Alarm fick larm om olyckan klockan 13.55 på söndagen och klockan 14.45 uppgav SOS att en av personerna avförts med ambulans. Klockan 15.12 hade även den andra personen förts till sjukhus.

Tre ambulanser, en ambulanshelikoper, polis och räddningstjänst larmades initialt. Räddningstjänsten var första blåljusresurs på plats.

– Då fanns det personer på plats som gjorde ett fantastiskt bra jobb, säger André Wadell på räddningstjänsten.

En allvarligt skadad

En av personerna ska ha varit vaken och talbar när räddningstjänsten kom dit. Den andra fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Caroline Flyborg, jourhavande förundersökningsledare i Västernorrland, bekräftar att en person är allvarligt skadad och säger att fyrhjulingen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Olyckan inträffade på en farbar väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.