”Gambiavolvon” fräschas upp inför avresan

Uppdaterad
Publicerad

Efter inslaget om Johan Dereborns gamla Volvo som med hjälp av en insamling ska skickas till Gambia och där tjänstgöra som taxi har historien tagit ännu en vändning.

När Johan Dereborn och hans sambo Annika Höglund semestrade i Gambia blev de goda vänner med Ambas som drömde om att själv kunna äga en bil och driva taxiverksamhet. Johan och Annika beslöt sig efter att de rest hem till Sverige att Volvon hemma på gården som rullat

58 000 mil och bara stod, borde kunna skickas till Ambas.

Snabb insamling

Pengarna för frakten och mer därtill samlades snabbt in via sociala medier. Nu visar det sig att historien tar ännu en vändning. Efter vårt inslag i slutet av förra veckan snappades nyheten upp av en biltillverkare som genast hörde av sig till Johan med ett förslag.

Totalservice och frakt

Nu har nämligen ett bilföretag erbjudit sig att totalserva bilen och stå för frakten till Gambia. Det betyder att alla insamlade pengar oavkortat kan gå till Ambas och hans familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.