Maic Sema rullar in 3-1 för Giffarna tätt intill stolproten och avgör bortamatchen mot Brommapojkarna. Foto: cmore

GIF studsade tillbaka – slog BP

GIF Sundsvall repade mod efter den snöpliga förlusten mot Örebro senast. Med två mål i slutet avgjorde Giffarna bortamatchen mot Brommapojkarna – och Linus Hallenius är nu uppe i delad ledning den allsvenska skytteligan.

GIF dominerade mötet i förra omgången mot Örebro SK och ledde länge. Men trots stort bollinnehav och kontroll på matchen lyckades ÖSK vända och vinna på tilläggstid.

Efteråt var både ledare och spelare i Giffarna frustrerade och besvikna över att man tappat matchen och alla tre poängen i slutet.

Men i fredagskvällens möte mot Brommapojkarna i ösregnet på Grimsta IP studsade laget tillbaka direkt.

Batanero satte ledningsmålet

Spanske mittfältsdirigenten David Batanero gav Giffarna ledningen med ett välplacerat skott i mitten av den första halvleken. Tidigt i andra halvlek kvitterade BP, men i slutet av matchen växlade GiF upp och avgjorde matchen med två mycket eleganta mål.

Särskilt Linus Hallenius 2-1-mål där han med vänstern dundrade upp bollen i bortre krysset ur ganska snäv vinkel.

Spiken i kistan

Några minuter senare satte Maic Sema spiken i kistan när han sprintade ifrån BP-försvaret på vänsterkanten och placerade in bollen tätt invid stolpen i bortre hörnet.

Segern innebär att Giffarna nu är tabellfemma, dock med en match mer spelad än konkurrenterna.

Linus Hallenius mål betydde också att han går upp i delad skytteligaledning med 14 fullträffar, lika många som Häckens Paulinho.