– Det är bra att man får höra båda parter, säger Hans Selling, ordförande i Gif Sundsvall. Foto: SVT

Gif Sundsvalls ordförande Hans Selling: ”Mycket bra skrivet Daniel”

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvalls ordförande Hans Sellings kommentar på tidigare ordföranden i Östersunds FK, Daniel Kindbergs Facebookinlägg har väckt uppmärksamhet. Den kan tolkas som ett stöd till den brottsmisstänkte Kindberg.

– Jag tar inte ställning, säger Hans Selling.

Daniel Kindberg, tidigare ordförande i Östersunds FK, är åtalad misstänkt för grov ekonomisk brottslighet. Själv nekar han till brottsmisstankarna och skrev ett långt försvarstal på Facebook efter Uppdrag gransknings reportageserie Blåsningen i Östersund, om ÖFKs ekonomi.

Kommentarsfältet till Kindbergs inlägg är fyllt av stöd från Facebookvänner. Bland kommentarerna dyker Gif Sundsvalls ordförande, Hans Selling, upp med inlägget som lyder: ”Mycket bra skrivet Daniel”.

”Båda parters syn på saken”

Vad var det du tyckte var ”bra”?

– Jag trodde jag skrev det...men jag tycker det är bra att man får båda parters syn på saken, säger Hans Selling.

Han poängterar samtidigt att han inte tar ställning till vad som är rätt eller fel i sak, utan att skuldfrågan bara kan avgöras i tingsrätten.

Styrelse och supportrar tiger

Varken ledamöter i Gifs styrelse eller supporterklubben Patronerna har någon åsikt om Hans Sellings kommentar som kan uppfattas som ett stöd till den brottsmisstänkte, tidigare ordföranden i ÖFK.

– Jag vill inte kommentera vad Hans Selling skriver på sin privata Facebook, det han skriver får står för honom, säger Emma Asp, ordförande i supporterklubben Patronerna.

Fortsatt förtroende

SVT har sökt flera ledamöter i Gif Sundsvall  och fått kontakt med två. Ingen av dem vill uttrycka någon åsikt i frågan.

Nytillträdda ledamoten Ulrika Westin, känner inte till facebookinlägget och Sellings kommentar.

– Jag har förtroende för Hans. Jag har ingen anledning att tycka något annorlunda och jag kommer inte att kommentera hans uttalande, säger hon.

Rättegångsstart 24 april

Ungefär på samma sätt svarar ledamoten Linda Lindqvist Påhlsson.

Rättegången mot Daniel Kindberg och två medåtalade inleds 24 april  i Ångermanlands tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.