Vårdpersonalen behövde inte många minuters träning på koreografin, säger Daniel Lundgren Oderstad Foto: Daniel Lundgren Oderstad

Glädjande dans i Härnösand blev viral – vårdpersonal utmanar i Jerusalema challenge

Uppdaterad
Publicerad

Vårdpersonalen på Hälsocentralen Södra sundet i Härnösand ville sprida glädje, peppa och utmana vårdpersonal över hela landet med dansflugan Jerusalema challenge.

Det var sjuksköterskan Caroline Nordqvist som ville att Daniel Lundgren Oderstad skulle lära personalen koreografin till Jerusalema challenge – en dansutmaning som spridits på sociala medier sedan början på förra året. Daniel, som jobbar som receptionist, utbildar sig till undersköterska och med en bakgrund som dansare gav han sig genast på idén.

– Vi känner att vi måste inspirera och motivera vårdpersonal och blåljuspersonal att fortsätta att hålla i och hålla ut ett tag till, säger han.

Viral succé

Det krävdes inte lång repetitionstid innan de spelade in videon som nu har setts av hela 17 000 personer.

– Jag uppmanar andra över hela Sverige att anta den här utmaningen. Det är så kul! Och det ger så otroligt mycket energi och positiv feedback som vårdpersonal inte vanligtvis får, säger Daniel Lundgren Oderstad.

Se vårdpersonalen dansa Jerusalema challenge i videon!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.