Tanja berättar om sina tankar kring coronasmitta och vaccinet. Foto: Victoria Champion/SVT

Gravida Tanja i Njurunda: ”Jag känner en stor oro”

Uppdaterad
Publicerad

Tanja Östbergs graviditet blev lite annorlunda eftersom det är ett pandemiår. Hon har två döttrar och väntar sitt tredje barn om cirka en vecka. Hon tycker det har varit jobbigt att bära på rädslan för coronasmittan och oron kring vaccinationen.

Tanja Östberg i Njurunda är mamma till två flickor, Lo 4 år och Runa 2 år. Just nu är hon är inne på 39:e graviditetsveckan. De vet inte om det är en pojke eller flicka ännu.

– Det känns skönt att det snart är dags! Den senaste tiden har jag varit hemma med barnen, så det har blivit mycket mutor och ”mum of the year award” delas ut varenda dag känns det som. Så jag längtar tills barnet kommer, berättar hon.

Coronaviruset i Västernorrland

Många gravida är oroliga

Tanja jobbar inom tandvården och tycker det har varit svårt att jobba så patientnära under graviditeten.

– Jag tror de flesta gravida är ganska överens om att man blir ju oroligare, jämfört med om det hade varit ett normalt år. För blir man allvarligt sjuk så finns det ju en stor risk med det, på riktigt liksom! Så man försöker ju undvika det för barnet.

I klippet får du veta om hon tänker vaccinera sig eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet