Skidskytten Elvira Öberg med sina tre guldmedaljer från JVM. Foto: Pär Bäckström

Skidstjärnans guldmedaljer försvann från parkeringen

Uppdaterad
Publicerad

Skidskytten Elvira Öberg efterlyser sina JVM-medaljer som glömdes kvar i en matkasse på en parkering i Sollefteå under tisdagskvällen.

Elvira Öberg kom hem sent till Sollefteå på tisdagskvällen med en fullpackad bil. När hon gick upp till lägenheten glömde hon kvar en vit papperskasse med matvaror – och tre guldmedaljer från junior-VM i skidskytte – på parkeringen. Nu är kassen med medaljerna borta och kvar är en förtvivlad guldmedaljör.

”Blir irriterad”

– De är oersättliga. Tappar du en telefon kan du köpa en ny, men det går inte med de där, säger Elvira Öberg. Jag blir irriterad på mig själv, det är klantigt.

I ett inlägg på Facebook vädjar nu Elvira Öberg till alla som har tips att höra av sig till henne. Medaljerna ligger i lådor och i kassen finns också ett diplom med hennes namn på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.