Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) tycker att det är vikigt att säkerställa polisresurser i Västernorrland, trots att våldsvågen i Stockholm har krävt stora resurser den senaste tiden. Hör mer om hans tankar för att motverka brottsligheten i länet i videon. Foto: Louay Bygdén/SVT

Justitieminister Gunnar Strömmer (M): ”Viktigt att säkerställa polisresurser här”

Uppdaterad
Publicerad

Den grova våldsbrottsligheten i Västernorrland, särskilt i Sundsvall, har varit i fokus den senaste tiden.

Förutom flera mord de senaste åren, gjorde polisen så sent som i januari en uppmärksammad razzia där totalt ett 15-tal personer sitter häktade misstänkta för grova brott.

Nu vill justitieminister Gunnar Strömmer (M) att det ska satsas på effektivare verktyg för polisen att öka uppklaringsfrekvensen av brott.

Han ser också ett behov av att riva en del sekretess mellan polis, skola och socialtjänst för att möjliggöra ett bättre samarbete inom samhället för att förebygga att unga människor dras in i brott men också att kunna lagföra fler brottslingar. 

Strömmer, som är född i Örnsköldsvik, var tidigare i veckan på besök i sin forna hemstad.

Hör hans tankar om vad  han vill se för att motverka brottsligheten i länet  i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet