Foto: Polisens förundersökning

Hade 19 000 tabletter – åtta personer åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer från Sundsvall åtalas under fredagen för grovt narkotikabrott, och en av dem för grovt vapenbrott.

Två av de åtta personerna åtalas för grovt narkotikabrott efter att de i slutet av april i år ska ha haft 272,6 gram cannabisharts, 463,3 gram amfetamin och 4,9 gram kokain och inte mindre än 19 077 narkotikaklassade tabletter i sin ägo, och haft för avsikt att sälja detta.

Utöver det åtalas också de andra för narkotikabrott då de ska ha låtit sälja narkotika i olika mängder till olika personer under ett års tid.

Operation Triss
Foto: Polisens förundersökning

Hade pistol på jobbet

En av de misstänkta personerna åtalas också för grovt vapenbrott då han i sitt klädskåp på jobbet ska ha haft en pistol skarpladdad med tre patroner i utan att ha rätt till det. I åtalet står det att brottet bör bedömas som grovt eftersom vapnet saknade legalt användningsområde, dels eftersom den misstänkta gärningsmannen innehaft vapnet arbetsplats, och vapnet varit av särskilt farlig beskaffenhet.

Nästan samtliga misstänkta är i 20-årsåldern, en av dem har passerat trettiostrecket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Operation Triss

Mer i ämnet