Hade laddad pistol på jobbet

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig Sundsvallsbo döms till ett flerårigt fängelsestraff sedan han förvarat en skarpladdad pistol i sitt klädskåp på jobbet. Han och sju unga män till döms också för narkotikabrott.

Det var sedan 25-åringen och en kamrat till honom stoppats i en bil av polisen i slutet av april som härvan började rullas upp.

I bilen fanns narkotika gömd på flera olika ställen, bland annat amfetamin och hasch.

Operation Triss

Efter förhör och husrannsakningar kunde till slut åtta personer åtalas för narkotikabrott. Då hade även innehav och överlåtelse av kokain kunnat styrkas genom polisutredningen.

Laddad med tre patroner

25-åringen åtalas också för grovt vapenbrott. Det sedan polisen vid husrannsakan i mannens klädskåp på hans jobb hittat en skarpladdad pistol med tre patroner i.

25-åringen hävdar att en narkotikaleverantör gett honom vapnet, att han inte vågat protestera och att han låst in det i skåpet på jobbet för att han ansåg att det var det enda säkra ställe han kunde komma på.

Tre döms till fängelse

Han döms för grovt vapenbrott och narkotikabrott till fängelse i tre år och fyra månader.

Två av de övriga sju åtalade döms också till fängelsestraff för narkotikabrott. Resten får böter eller skyddstillsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Operation Triss

Mer i ämnet